perjantai 4. joulukuuta 2015

Maatalous - so last season?

Näin joulun alla tupsahtelee Citymarketilta sähköpostia, jossa kehotetaan ostamaan euron hintainen  "Tuottajalle kiitos" -possukortti, josta marketti sitten tilittää kaksi euroa suomalaisille sikatilallisille. Tämä on mielenkiintoista, kun samaan aikaan tuottajat ja kaupat ovat kaivautuneet yhä syvemmälle vastakkaisiin poteroihinsa. Kansanedustajan ja entisen sikatilallisen Sirkka-Liisa Anttilan mukaan kauppa halpuuttaa lihateollisuutta ja teollisuus siirtää mustan pekan tuottajalle. Peseekö kauppa siis mainettaan korttikampanjalla?

Vaikuttaa siis siltä, että yhä useampi sikatilallinen on vaikeassa tilanteessa. Toisaalta vaikeassa tilanteessa ovat monet muutkin suomalaiset. Leikkauksia suunnitellaan vähän joka suuntaan ja yhä useampaa on alkanut kismittämään, kuinka maataloustuet ovat keskustalaisille päättäjille pyhiä. Jos kaikilta muilta leikataan, mikä ihme pyhä sika maatalous voi silloin olla? Ei voi olla, eikä pidäkään olla.

Toista ääripäätä edustavat vartiaiset lopettaisivat koko maatalouden Suomesta. Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartianen nosti maatalouden kannattavuuden siihen tapaan esille, että on  selvää että hänen ajatuksenaan on koko maataloustoiminnan alasajo. Koska: "Vauraus tulee kansainvälisestä työnjaosta. Tehdään sitä missä ollaan hyviä, muu ulkomailta."

Jatkuvan lässytyksen sijaan ehdottaisin sopimusta. Sovitaan niin, että ne jotka kannattavat suomalaisen maatalouden täydellistä lopettamista, syövät seuraavassa kriisitilanteessa ainoastaan Vartiaisen mietintöjä, selvityksiä ja raportteja - jälkiruuaksi saa nauttia vielä kolme torkkupeittoa.

BTW, Juhana on kovin pompahteleva henkilö. Tiedättehän, ensin pompahdus Ruotsista Suomeen ja sitten demareista kokoomukseen. Ei siinä mitään - liike on aina terveellisempää kuin paikoilleen jääminen. Odotan silti mielenkiinnolla, mikä on Juhanan seuraava suuri pompahdus. Voisiko olla vaikkapa muutto Helsingistä maaseudulle?

edit. Korjattu otsikosta väärä sana

2 kommenttia:

  1. No onneksi koko Kokoomus ei ole yksi Vartiainen! Jos minusta riippuu, niin suomalaista maataloutta pidetään arvossa entistä paremmin. <3

    VastaaPoista
  2. Näitä "vartiaisia" löytyy joka puolueesta, eivätkä ainakaan maaseudun kokoomuslaiset jaa samaa näkemystä torkkupeiton kanssa (tiedän, koska tunnen ihan toiseen tapaan ajattelevia kokkareita :)

    VastaaPoista

Anna kuulua itsestäsi - näpyttele viesti, kiitos! Odotan viestiäsi!