torstai 30. huhtikuuta 2015

Itkevät orvot kaipaa... Hyvää vappua!

Vappu sai vähän huonon lähdön, kun 10-vuotias tytär sairastui eilen vatsatautiin. Pian 11 vuotta täyttävä tyttö on meidän perheestä se, joka omistautuu kaikista eniten juhlien odottamiseen, suunnitteluun ja valmisteluun, ja luultavasti myös nauttii juhlista eniten. Onneksi tytön vointi koheni iltapäivään mennessä niin paljon, että vappupallojen täyttökin onnistui, eikä kauan odotettu vappuaatto mennyt pelkkään sängyssä lepäämiseen.


Nuorimmat jaksoivat leikkiä ilmapalloilla ja torvilla pitkään.

Vappu on meillä ilmapalloja, serpentiiniä, naksuja, miehen tekemää perunasalaattia ja simaa. Kaukana on mennyt maailma, jossa marssitaan yhtenä rintamana "vapauden puolesta". Mies tosin soittaa parhaillaankin Spotifystä ikiaikaisia vappulauluja, joissa vapauslaulu raikaa, itkevät orvot kaipaavat ja köyhää kansaa pelastetaan. Laulujen paatos jaksaa hymyilyttää ja liikuttaakin. Suomi on muuttunut niin paljon - EU-Suomi ei sovi näihin lauluihin edes riitasoinnuksi.

Lapset löysivät hiuksistaan sähkövarauksen ja pian kaikki pallot olivat katossa.
Vapun poliittinen merkitys on arvoitus nuorille sukupolville. Kysyin lapsilta: "Miksi vappua vietetään?" Yksi päätteli tarkoitukseksi sen, että ihmiset saisivat olla yhdessä ja toinen oli kuullut, että Jeesuksen vuoksi. Edellinen yllätti, koska en ole koskaan ajatellut vappua kristillisenä juhlana, vaikka vapun nimi on saatu abbedissalta. Olipa vieton merkitys sitten mikä hyvänsä, hyvää vappua kaikille! 

Edit. Lisään vielä kuvan vappupäivän aamusta. Kaupungeissa on ollut poliisilla ennalta arvatusti vilkas yö ja poliisiautoja on jälleen tervehditty kananmunilla ja oluttölkeillä. Meillä taas oli yön aikana monesta pallosta ilmat tyhjentyneet, heliumpallot ovat sen sijaan yllättävän kestäviä. Viime vappuna yksi muotopallo kesti kuukausia ja tyhjensin sen vihdoin joskus loppukesästä.

Tietysti vappuna pitää saada myös heliumpalloja. Muumipallo on vähän kärsinyt Saimin halailusta, keskellä oleva Minion-pallo on tämän vapun hitti ainakin koululaisten keskuudessa. Spiderman on muotia aina:)

3 kommenttia:

  1. Heissan! Onpa sulla kiva blogi! Jään heti lukijaksi, enkä vähiten siksi, että itsekin asun joen rannalla - en kyllä takaa että saman mutta joenpa kuitenkin :D Mukavaa toukokuuta! P.s. katsahdin ihanan hiihtovideoklipin ja meno oli vakuuttavaa! :D

    VastaaPoista
  2. Heips! Tervetuloa seuraamaan ja erityiskiitos blogini ensimmäisestä kommentista:) Joskus kun kirjoittaminen tuntuu vähän sellaiselta yksinäiseltä tuuleen huutamiselta.

    Hiihto oli tytölle yllättävän mieleenpainuva juttu, sillä Saimi hiihtää vieläkin lähes päivittäin.. Tosin sisällä liukkaalla puulattialla ja talouspaperipalaset jalan alla:)

    VastaaPoista

Anna kuulua itsestäsi - näpyttele viesti, kiitos! Odotan viestiäsi!