lauantai 7. maaliskuuta 2015

Aloittelijan helpot, gluteiinittomat muffinssit

Esikoisen synttäriputki on jatkunut nyt kolme lauantaita peräkkäin. Tänään kyläili veli perheineen ja pääsin hyödyntämään Usasta aiemmin tilaamiani gluteiinittomia muffinssijauhoja. Tarkalleen ottaen perheen ammattikokki ja pääruuanlaittovastaava, eli mieheni sai kokeilla leipomista kun ammattitaidottomamman osapuolen piti pyrähtää vielä kaupassa:) Joka tapauksessa hänen mukaansa tumpelokin aloittelija pystyy tästä valmisjauhoseoksesta muffinssit helposti väsäämään.


Taka-alalla olevat keksijauhot ovat vielä kokeilematta.


Tilasin gluteiinittomia jauhoseoksia kolme pakettia Vitacostista. Usassa gluteiinittomien tuotteiden valikoima on valtava, ei yksi hyllymetri kuten meillä. Kaikkea saa pastoista nuudeleihin, kakkujauhoseoksista myslipatukoihin saakka. Hinnatkaan eivät päätä huimaa, valmis jauhoseos maksoi kolme dollaria ja siitä sai pellillisen muffinsseja.


.


Ohjeet ovat muuten selkeät, mutta amerikkalaiset mitat tuottavat päänvaivaa. 1 cup on noin 2,4 dl, tsp (teaspoon) pikkulusikka on noin 5 ml ja tbsp (tablespoon) ruokalusikka on noin 15 ml. Jotta homma olisi mahdollisimman monimutkainen, käytetään jenkkiohjeissa tietysti lämpötilojen mittaamisessa Fahrenheit-asteikkoa. Laskinta ei kuitenkaan tarvitse kaivaa esille, koska netistä löytyy valmiita muuntolaskureita.


Kun banaaneja ei ollut ohjeen mukaista neljää kappaletta, lisäsi mies
mukaan kaakaojauhetta.


Muffinsseista tuli melko meheviä, ei lainkaan kuivakkaita. Banaaneja olisi voinut olla ohjeen mukaiset neljä, nyt banaanin maku jäi melko miedoksi. Silti lopputulos oli mielestäni varsin onnistunut. Suppean kymmenen hengen otoksen mukaan sanoisin näiden muffinssien olevan enemmän aikuisten makuun: meidän 6-vuotias ei innostunut ollenkaan ("voinko jättää lopun syömättä"), eikä 8-vuotiaalle kummitytöllekään maistunut.

Siis helppo hätävara, jos lähipiirissä on (aikuisia) keliaakikkoja.


Anna kuulua itsestäsi - näpyttele viesti, kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna kuulua itsestäsi - näpyttele viesti, kiitos! Odotan viestiäsi!