perjantai 24. kesäkuuta 2016

Brexit - EU kellahtaa kampaajien korkokenkiin

Etsi kuvasta kanootti. Joella on käynyt tänään kova kuhina: kanootteja ja moottoriveneitä viipottaa edestakaisin. (Kehno kuvanlaatu, koska otin kuvan ikkunan läpi vasemmalla kädellä).

Jos seurasi brittiläisten medioiden verkkokeskusteluja ennen äänestystä, huomasi että EU-kannattajia sai etsiä täikamman kanssa. Jos taas seurasi vain Ylen uutisointia, tuli vakuuttuneeksi siitä että vähintään neljä brittiä viidestä kannattaa EU:ta. On päivänselvää, että Yle kaivoi haastateltavansa Lontoon metrotunneleista, eikä vaikkapa maaseudun luomutiloilta.

Vaikka meille toisin vakuutetaan, alkoi pyhän ja ikuisen EU:n hajoaminen tästä päivästä lähtien. Prosessi on pitkä ja kivulias, mutta kun se on nytkähtänyt liikkeelle, ei exit-junaa pysäytetä Merkelin kyyhkysmaalailuilla. Rauhan nobelisti EU ei kaadu "muita kulttuureita suvaitsemattomien ja kouluttamattomien junttien" kampittamana, vaan se kellahtaa ylitehokkaisiin imureihin, parturi-kampaajien korkokenkiin ja wc-pönttöihin - eli hupaisien säädöksien ja säädösluonnoksien tehtailuun. Kaikkeen tärkeilevään ja itseriittoiseen mukatekemiseen todellisten ongelmien ratkomisten sijaan.

Eurooppa voisi olla halutessaan tulliton ja yhteistyötä tekevä vapaakauppa-alue ilman nykyistä korruptoitunutta byrokratialinnaketta, mutta se vaatisi nykyisen himmelin purkamisen. Ja kukapa sitä omaa oksaansa sahaisi, sanoi meppi kun 21 000 euron avustajamäärärahan kuukaudessa kuittasi.

Se, miten suomalainen media seisoo nyt yhtenä rintamana ilmoittaen typerän saarikansan äänestäneen väärin, ei ole pelkästään noloa vaan myös demokratian halveksuntaa.

Itse en ole huolissani Brysselin teknokraattien urakehityksen katkeamisesta, vaan nettiostamisen hankaloitumisesta brittiläisistä verkkokaupoista. Toisaalta uskon, että tämäkin pulma ratkeaa parhain päin, sillä eivät britit ole epärationaalisia kapinoitsijoita vaan rohkeita oman polkunsa tallaajia.

Hyvää rohkeaa juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna kuulua itsestäsi - näpyttele viesti, kiitos! Odotan viestiäsi!