tiistai 26. tammikuuta 2016

Pian alitetaan nälkävuosien syntyvyys

Tajusin juuri eläväni lapsiperhekuplassa. Kantasuomalainen lapsiperhe on hupeneva ilmiö toisin kuin itsestä usein tuntuu. Tämä on oikeasti hätkähdyttävä tieto: vauvoja syntyi Suomessa viime vuonna (2015) niin vähän, että vain 1860-luvun nälkävuosina ollaan syöksytty syntyvyydessä vielä alemmas. Epäilemättä nykykehityksellä nälkävuosien syntyvyyskin alkaa pian näyttää mahtipontisen suurelta -  samalla kun Suomen talous jatkaa alamäkeä,vähenevät halut perheenperustamiseen ja lapsimäärän lisäämiseen.

Syntyvyyden laskusta huolimatta väkiluku kasvoi Suomessa silti lähemmäs 15 000 hengellä, selitys löytyy tietysti maahanmuutosta. Luvussa ei ole edes mukana ne turvapaikanhakijat, joiden hakemusprosessi on kesken, eli suuri osa viime syksyn maahanmuutosta.

Kaikki siis hyvin, suomalaiset voivat lopettaa samantien lisääntymisen, sillä väkiluku kasvaa huikeasti muutenkin. Mitä muuta voisi ajatella, kun kuuntelee nykyisiä päättäjiä? Hallitus on parhaillaan sorvaamassa päätöksiä, jotka tulevat kiihdyttämään kantasuomalaisten syntyvyyden romahtamista entisestään. Päivähoitomaksujen roima korottaminen on yksi tällainen siirto, eikä se jää viimeiseksi. Seuraavaksi nostettaneen kaikista kauniista korupuheista huolimatta alv:tä prosenttiyksikön verran, samalla kun saksalaisten aivopieru, eli EU:n laajuinen lisäbensaverokin leijuu vielä hajuvanana ilmassa.

On nurinkurista, kuinka päättäväisesti hallitus tarjoaa tietyille ryhmille pelkkää ruoskaa ja toisaalta lötköttelee toisilla vastuualueillaan suloisen päättämättömyyden vallassa. Suomen hallitus muistuttaakin enemmän EU:n haarakonttoria tai maataloustoimistoa, kuin itsenäisen valtion korkeinta toimeenpanovaltaa käyttävää elintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna kuulua itsestäsi - näpyttele viesti, kiitos! Odotan viestiäsi!